Landelijk Kennisnetwerk Psychiatrie en Hoogbegaafdheid
Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

"Hoogbegaafdheid: behoeften in de therapeutische relatie" door Noks Nauta

“De samenwerking met mijn hoogbegaafde client loopt niet en de behandeling stagneert.” 
​​​​​​​

“Client reageert kritisch op mijn voorstel voor behandeling, hoe ga ik nu verder?” 

​​​​​​​
Als een hoogbegaafde hulp zoekt in de GGZ, dan loopt het contact met de hulpverlener niet altijd soepel. Dit belemmert de diagnostiek, en leidt tot een minder effectieve behandeling. Er kan irritatie aan beide kanten ontstaan en soms een conflict. Hoogbegaafde cliënten kunnen afhaken en willen elders ook geen hulp meer zoeken.  Als hulpverlener kun je je handelingsverlegen voelen.  
In dit webinar staat het perspectief van de hoogbegaafde hulpzoeker in de GGZ centraal. Wat verwacht die van het contact? Wat heeft de hoogbegaafde nodig in de samenwerking met de behandelaar? Welke ervaringen vanuit hoogbegaafden zelf zijn helpend voor hulpverleners? 
Verhalen van hoogbegaafden van diverse leeftijdsgroepen, die hulp vroegen in de ggz, zal de spreker verbinden met kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen en ouderen.   
Dit webinar is diagnose-overstijgend en heeft als doel om de therapeutische relatie met (mogelijk)  hoogbegaafde cliënten te verbeteren zodat behandeling soepeler verloopt.
​​​
Presentatie door:
Noks Nauta is arts niet praktiserend en psycholoog. In 2000 ontdekte ze haar eigen hoogbegaafdheid  en werd lid van Mensa. Sindsdien verzamelt en verspreidt zij kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen en ouderen. Noks Nauta is (mede)oprichter van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV). Ze is (mede)auteur van diverse boeken, waaronder het boek ‘Hoogbegaafde hulpzoekers’ dat ze met Lukien Hoiting schreef.  
Haar missie en die van het IHBV is om betrouwbare kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen en ouderen zoveel mogelijk te verspreiden onder de doelgroep zelf en onder professionals die met deze mensen te maken (kunnen) krijgen. Dit zal het leefklimaat en het welzijn van hoogbegaafden verbeteren en zo komen hun talenten meer tot bloei.  

​​​​​​​Duur: 1 uur presentatie en daarna 30 minuten beantwoording van vragen.
​​​​​​​
​​​​​​​
Je kunt dit webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.


www.kennisnetwerkphb.nl

Deel dit webinar: